ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Sinus lifting

Pierderea dinților, din păcate, este deja o problemă des întâlnită. Pierderea dinților permanenți poate surveni din diferite cauze, cum ar fi traumele sau cariile dentare în stadii avansate, care nu au fost tratate la timp. Astfel, este necesar ca dinții afectați să fie extrași pentru a preveni răspândirea in-fecției asupra altor dinți. De asemenea, lipsa unor dinți poate fi un defect înnăscut.

Pentru toate cazurile enumerate mai sus, unica soluție este protezarea dentară.

Protezele dentare sunt clasificate în cele mobile și fixe, însă există și așa-numitele „proteze pe implanturi”, care se fixează pe un „șurub” special in-serat în țesutul osos. Este vorba despre implanturile dentare.

Însă, uneori nu există suficient spațiu pentru inserarea acestui implant. Anume în asemenea situații se efectuează sinus lifting-ul, care constă în suplinirea țesutului osos pe baza unui material artificial.

Esența acestei metode constă în decolarea membranei sinusului maxilar cu ajutorul unui instrument special și introducerea unui material de adiție între membrana sinusală și os, datorită căruia se poate obține creșterea în volum a țesutului osos.

Pasul următor în această procedură este fixarea imediată a implantului sau inserarea lui într-o altă vizită la medicul stomatolog, așteptând momentul în care rana se va vindeca.

Sinus lifting-ul este o manoperă complexă, care poate fi efectuată în «Diplomat Med» de către un medic cu o calificare înaltă.

Este important să cunoașteți că în cadrul acestei proceduri există riscul de apariție a unor probleme, cum ar fi respingerea implantului de către organ-ism sau pătrunderea lui în sinus, urmată de o eventuală extragere.

Cu toate acestea, sinus lifting-ul rămâne totuși o metodă sigură și eficientă, iar utilizarea ei este în totalitate justificată, mai ales dacă această proce-dură este efectuată de către un medic profesionist într-o clinică stomatologică de nivel înalt, cum este «Diplomat Med».

O altă complicație destul de frecventă a sinus lifting-ului este rinita cronică, care poate apărea ca urmare a unor manopere incorecte ale medicului, soldate cu lezarea mucoasei.

Dar și această problemă poate fi soluționată. Există tratamente eficiente contra rinitei cronice, datorită cărora rinita poate fi tratată în totalitate, iar în caz contrar - măcar partial cu ajutorul picăturilor nazale vasoconstrictoare și antiseptice.

În concluzie, deși procedura de sinus lifting este una complexă, nu trebuie să renunțați la ea, dacă doriți să aveți o proteză dentară sigură și pe un timp îndelungat.