ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Brackeții - sfaturi în ceea ce privește alimentația

Brackeții sunt o alegere naturală și inofensivă. Purtarea brackeților e o activitate la fel de obișnuită cum e îmbrăcarea blugilor preferați dimineața.

Tot mai multe persoane preferă brackeții, având astfel grijă de zâmbetul lor. Iar printre ele se numără tot mai mulți maturi, nu doar tineri. Chiar și celebritățile de talie mondială, vedete de cinema și TV nu se sfiesc să apară cu brackeți în fața camerelor, deoarece în prezent aceștia au devenit practic neobservați, însă în același timp rămân la fel de eficienți.

Dacă sunteți purtător de brackeți, vă recomandăm să rețineți unele reguli simple cu privire la modul de alimentație în perioada purtării brackeților. Dar nu trebuie să vă fie frică! Acest lucru nu înseamnă că va trebui să evitați cele mai delicioase și preferate gustări. Totuși, brackeții nu vă impun la o dietă strictă.

Sfaturi privind alimentația

Trecerea la alimente de consistență moale

Este necesară o îngrijire corespunzătoare a brackeților, iar cel mai important este să reduceți presiunea asupra acestora și asupra dinților. De aceea, ar fi argumentat să renunțați la carnea roșie în favoarea cărnii de pasăre, a produselor de mare, supelor, mâncărurilor din legume, pastelor. Pe lângă faptul că sunt gustoase, asemenea obiceiuri sunt și benefice pentru întregul organism.

Consumați alimente mărunțite în prealabil în bucăți mai mici

Este indicat să tăiați cu atenție în bucăți mici toate alimentele pe care le consumați, precum și să mestecați bine. Aceste recomandări se referă nu doar la carne sau pâine, ci și la fructe și legume.

Spuneți nu bomboanelor gumate!

Dușmanii numărul 1 al brackeților - sunt alimentele lipicioase, cum ar fi bomboanele gumate, gumele de mestecat și alte produse de acest gen. Este important să consumați cu precauție și asemenea alimente precum alunele, semințele, caramelele etc. Toate acestea pot cauza daune nu doar smalțului dentar, generând procese carioase, ci și brackeților propriu-ziși, pătrunzând în micile spații existente. Nu este atât de simplu de a curăți cu o periuță obișnuită resturile alimentare care au pătruns sub brackeți.

Zahărul nu este prietenul brackeților

Zahărul și orice produse alimentare cu conținut mare de zahăr poate să distrugă smalțul dentar și nu numai. Acizii care se formează în cavitatea bucală la consumul glucidelor acționează negativ și asupra brackeților, deteriorându-i. Dacă totuși iubiți atât de mult dulciurile și nu puteți nicidecum să vă abțineți de la consumul periodic al acestora, este absolut necesar să curățiți bine dinții după aceasta.