ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Roentgen

Progresul tehnologic a atins toate domeniile activității omului și fiecare par-te a vieții sale. De exemplu în industria automobilistică au apărut noi utilaje robotizate care nu doar asamblează automobilele repede, dar și calitativ.

Dezvoltarea tehnologică a permis simplificarea lucrului în toate domeniile, în conducerea tuturor proceselor dintr-o întreprindere, simplificând de asemenea și procesul de gestionare al documentelor.

Bineînțeles, acest progres a atins și medicina. În momentul de față există o gamă largă de preparate capabile să combată unele maladii, care în trecut puteau fi tratate doar prin intervenție chirurgicală.

Una dintre noutățile din domeniul medicinii ține de diagnosticare – este vorba despre aparatul de roentgen. Cu ajutorul acestui dispozitiv este po-sibilă vizualizarea imaginilor organelor interne, ceea ce permite medicilor să observe toate defectele și să stabilească un plan individual de tratament.

Radiologia a mers mult mai departe, astfel această metodă de diagnosti-care este folosită în prezent și de către medicii stomatologi. Razele Roent-gen (radiatiile X) reprezintă un tip de radiații electromagnetice, invizibile și foarte penetrante.

O particularitate a razelor Roentgen este lungimea de undă foarte mică, ceea ce le permite să treacă prin orice suprafață.

În scop de diagnostic, în stomatologia contemporană se utilizează aparate Roentgen speciale – viziografe digitale. Aceste dispozitive inovative permit vizualizarea imaginii dintelui direct pe ecranul computerului în timp real, în loc de transferul imaginii proiectate pe o peliculă, iar această metodă mo-dernă de diagnostic este cu succes aplicată în cadrul «Diplomat Med».

Este important să specificăm că la utilizarea viziografului, doza de radiație este de câteva ori mai mică, față de cea generată de un aparat Roentgen obișnuit, care transferă imaginea pe peliculă.

Acest tip de aparate Roentgen au o multitudine de avantaje în comparație cu alte aparate roentgen asemănătoare: