ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Proteze dentare mobilizabile

Există 2 tipuri de proteze detașabile: cele total și parțial mobilizabile.

Proteza parțial mobilizabilă este fabricată din acrilat special stomatologic. Acest tip de proteză se indică în cazul pierderii a câtorva dinți, nu a tuturor, prin urmare nu există necesitatea protezării întregii arcade dentare.

Proteza se confecționează individual pentru fiecare pacient, astfel încât să aibă o fixare bună, etanșă și să nu cadă în timpul alimentației. Cu alte cuvinte, nu este necesar să scoateţi proteza mobilă de multe ori, însă cu toate acestea, este recomandat să scoateți proteza din când în când și să o curățați, pentru a preveni pătrunderea alimentelor în interiorul protezei.

Resturile de mâncare care se depun pe proteză pot determina apariția unor incomodități și disconfort, iar în consecință această construcție poate să nu adere strâns pe structurile pe care se sprijină. Din acest motiv este important ca proteza să fie curățită periodic.

Proteza dentară parțial mobilizabilă se fixează ferm de dinţii restanți prin intermediul unor „croşete” (cleme metalice). De obicei, clemele sunt acoperite de buze, prin urmare acestea nu sunt vizibile în timp ce persoana vorbeşte sau mănâncă.

Proteza total mobilizabilă este o alternativă a implantelor dentare și este utilizată în cazuri avansate de edentație, cu pierderea tuturor dinților.

Acest tip de proteză se fixează de suprafața mucoasei prin intermediul unor geluri sau creme speciale. Ele sunt de asemenea fixate datorită presiunii negative și aderă la mucoasă datorită startului de silicon. În plus, în cazul în care se pot păstra cel puțin câțiva dinți, proteza total mobilizabilă este atașată pe dinţii restanți folosind cleme similare celor utilizate în cazul protezelor parțial mobilizabile.

Comparativ cu implantarea totală, confecționarea și aplicarea protezei este mai puţin problematică și durează mult mai puțin timp. În plus, pentru amplasarea unei astfel de proteze, nu este necesar să se efectueze sinus-liftingul (creșterea țesutului osos), sau să se instaleze șuruburi speciale pentru menţinerea acesteia. Pentru fabricarea unei proteze, este necesar ca medicul trebuie să ia o amprentă a câmpului protetic al pacientului.

În continuare pe baza amprentei și a modelului va fi confecționată proteza. O proteza fabricată calitativ, nu necesită să fie îndepărtată frecvent din cavitatea bucală. Cu toate acestea, mulți pacienți preferă să le scoată pe parcursul nopții, pentru ca maxilarul să "se odihnească" de la purtarea constantă a unui corp străin.

Proteza totală este o metodă de tratament excelentă pentru persoanele care şi-au pierdut dinţii şi cărora le este frică de senzații posibilele de durere în timpul procesului de implantrare sau nu doresc să achite sume mari pentru implanturi dentare costisitoare.