ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Curăţarea profesională a dinţilor

Pentru a păstra dinții și gingiile sănătoase, este necesar de a acorda atenţie zilnică igienei orale. Aceasta este principala măsură care ajută la prevenirea cariilor dentare. Oricît de minuţioasă n-ar fi autocurăţarea dinţilor, aceasta nu este în măsură să protejeze pe deplin dinţii de îmbolnăvire. Pentru a elimina complet placa bacteriană, în special din locurile mai puţin vizibile este necesar de a face o curăţare profesională la medicul stomatolog, pe care o puteți efectua în clinica «Diplomat Med». Această procedură va elimina complet placa, va curăţa zonele interdentare, limba şi suprafeţele masticatorii

Pentru a elimina complet placa bacteriană care acoperă dinții, este necesară consultația unui medic profesionist, care va efectua igienizarea profesională a dinților într-o clinică stomatologică.  

Curăţarea profesională a danturii – reprezintă un set de măsuri care pot preveni și elimina cariile și inflamațiile parodontale, prin înlăturarea mecanică a plăcii. Costul acestei proceduri este determinat individual și depinde de complexitatea fiecărui caz în parte.

În spațiile interdentare și zonele greu accesibile ale cavității bucale, deseori se acumulează resturile alimentare care nu pot fi îndepărtate cu ajutorul flosei (aței dentare) sau periuței. Din moment ce acestea nu sunt eliminate la timp, ele încep să se acumuleze și pot determina apariţia cariilor dentare sau a afecțiunilor gingivale. O curățare ideală a întregii cavități bucale de resturile alimentare și de placă, se poate obține doar printr-o igienizare profesională a dinţilor, pe care medicii o recomandă să fie efectuată de două ori pe an de către fiecare pacient.

Detartrajul cu ultrasunete

Curăţarea dentară este efectuată de medicii stomatologi în diferite moduri. Unul dintre acestea este curățarea cu ultrasunete, care se realizează cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete. Această procedură asigură curățarea completă a dinților de placă şi tartru, restabilind culoarea acestora. După o astfel de curățare, dinţii vor fi mai albi şi mai sănătoşi.    

Detartrajul cu ultrasunete are, fără îndoială, avantajele sale. Una dintre ele este faptul că această procedură nu dăunează smalțului.

Detartrajul cu ultrasunete constă în eliminarea depunerilor de pe suprafețele dentare, datorită vibrațiilor ultrasonice ale unei tije speciale.

De regulă, curățarea dinților cu ultrasunete nu este indicată ca o procedură separată, aceasta este prescrisă doar atunci când există probleme cu parodonțiul sau în cazul altor procese inflamatorii la nivelul cavității bucale.

Majoritatea stomatologilor sunt de acord cu faptul că igienizarea profesională a dinţilor reprezintă un punct de pornire în tratamentul multor probleme legate de inflamaţia gingiilor sau a dinţilor. Datorită procedurii respective, se reușește o fixare mai bună a obturației, precum și alegerea unei nuanţe cât mai potrivite a plombei. Dacă Dvs efectuaţi igienizarea profesională a dinţilor în mod regulat, de cel puțin două ori pe an, atunci sănătatea dentară vă este garantată.

Air flow

Aceasta este o altă metodă eficientă și populară de curăţare dinţilor. Procedura de AirFlow nu doar este recunoscută ca cea mai bună şi importantă componentă a profilaxiei, dar este şi principala metodă de albire a danturii.

Curăţarea dinţilor prin metoda AirFlow restabileşte culoarea naturală a smalţului, fără a provoca anumite efecte negative asupra acestuia. Dinţii vor căpăta luciu și o nuanță de alb sclipitor, iar astfel veţi obţine un zâmbet ca la vedetele din Hollywood.

Dar asta nu e tot, această metodă este și mai frecvent utilizată atunci când se urmărește eliminarea de pe suprafața dentară a plăcii sau tartrului. Datorită acestei metode, dinţii îşi vor recăpăta luciul şi vor fi mai sănătoşi, iar dvs veţi scăpa de placă şi de depunerile de pe dinţi nedorite.

În clinica «Diplomat Med» veţi putea alege metoda dorită de curățare a dinților. Medicii stomatologii calificaţi din clinica noastră vă vor consilia, vă vor oferi răspunsuri la toate întrebările Dvs și vă vor recomanda cel mai potrivit tratament pentru cavitatea bucală.