ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Parodontita

Parodontita se definește ca o inflamație a parodonțiului, care reprezintă țesuturile ce mențin fiecare dinte într-o poziție stabilă în alveola sa - gingia, osul alveolar si ligamentele.

Sunt frecvente cazurile de inflamație a parodonțiului, ca urmare a periajului dentar incorect, a traumatismelor gingivale, dar și a evitării înlăturării la timp a depunerilor dure dentare. Aceste stări se manifestă printr-o înroșire a gingiilor, sângerare și senzații de durere, iar uneori - chiar și eliminări purulente din pungile parodontale. Este important să vă adresați medicului imediat după apariția oricărui simptom din cele enumerate mai sus!

Primul simptom de parodontită este sângerarea gingivală. Nu dați vina neapărat pe periuța de dinți prea dură. Pentru a verifica dacă aceasta este cauza, încercați să o schimbați pe alta mai moale, iar dacă sângerările continuă și după aceasta - atunci adresați-vă unui medic stomatolog. Este posibil să suferiți de parodontită.

Profilaxia și tratamentul parodontitei

Pentru a asigura o profilaxie a parodontitei, este necesar să vizitați sistematic medicul stomatolog și să efectuați o curățire profesională pentru a îndepărta tartrul dentar, care la rândul său reprezintă principalul factor cauzal al parodontitei.

Pătrunzând în profunzimea pungilor gingivale, acesta determină o multiplicare a bacteriilor și prin urmare, dezvoltarea unui proces inflamator. În plus, este necesar efectuați un periaj dentar corect și regulat, cu ajutorul unei periuțe mai fine și să ultilizați ape de gură cu acțiune antiseptică, în scopul combaterii microbilor de pe limbă și suprafețele interne ale obrajilor.

Este important să acordați o atenție cuvenită igienei cavității bucale, deoarece este mai simplă prevenția, decât tratamentul ulterior al maladiilor precum parodontita. Anume din această cauză este recomandat să vă adresați medicului stomatolog la observarea primelor simptome aparent inofensive de sângerare gingivală.

Clinica noastră oferă o gamă largă de servicii ce vizează nu doar tratamentul parodontitei, cariilor dentare și a altor maladii, ci și igienizarea profesională a cavității bucale. Cu ajutorul nostru, veți avea gingii sănătoase și un zâmbet imaculat!