ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Tratamentul endodontic

Tratamentul repetat al canalelor radiculare cu plombare repetată este o procedură stomatologică, care după dificultate poate fi comparată cu o mică intervenție chirurgicală. Retratarea canalelor dentare este cu mult mai dificil de o realizat, de aceea aceasta este încredințată de regulă unui specialist cu experiență și cu o calificare înaltă.

Medicii stomatologi din clinica «Diplomat Med» au stabilit faptul că această operație este necesară în aproximativ jumătate din cazuri după prima procedură de înlăturare a pulpei dentare și obturare. De obicei, focarele schimbărilor patologice sunt parodontul și regiunea apexului dintelui.

Cauzele apariției acestor focare pot fi diferite. Una dintre ele este din păcate prima procedură de înlăturare a pulpei dentare efectuată necalitativ. Însă de cele mai multe ori această problemă ce ține de apariția din nou a focarului de infecție este firească și are explicații logice și obiective. Spre exemplu, regiunea apexului rădăcinii dintelui poate fi din nou afectată de un proces inflamator.

În alte cazuri, la primul tratament al infecției din regiunea apicală a rădăcinii, acesta poate rămâne neobservat din cauza unei inflamații „ascunse”. Particularitățile individuale ale structurii canalelor pot fi de asemenea o cauză a pătrunderii infecției în parodont sau în zona apicală a rădăcini dintelui. Chiar și în cazul obturăroo calitative a canalului, există riscul de pătrundere a infecției prin plomba sau coroana deteriorată.

Este important pentru pacient să cunoască faptul că dacă apare durerea dentară peste o perioadă de timp de la tratament, trebuie să se adreseze urgent medicului.

Însă procesul inflamator poate debuta și fără simptome. În acest caz focarele pot fi identificate doar pe baza unei radiografii. De asemenea, pe radiografie putem observa structura canalelor și aprecia calitatea plombării acestora.

Însă dacă vă adresați la medic la timp, puteți beneficia de o simplă sanare a cavității bucale, cu reajustarea defectelor la dintele vizat, procesul inflamator fiind înlăturat, iar dintele - salvat.

Însăși procedura de tratament repetat al cananlelor radiculare constă în:

Această intervenție este realizată cu succes de către medicii stomatologi profesioniști din clinica noastră «Diplomat Med», care cunosc toate subtilitățile și detaliile tehnice ale acestei manopere. În cadrul acestor proceduri se utilizează microscoape speciale și utilaje performante, iar materialele de obturație de calitate superioară ne permit să vă garantăm o obturație calitativă, de durată și rezultate pe măsura așteptărilor.