ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Ortodonție

Ortodonția în clinica «Diplomat Med» din Chișinău - semnifică servicii stomatologice ortodontice de calitate europeană și un rezultat garantat! Zâmbetul este un aspect deosebit de important in interacțiunea cu cei din jur. Dar uneori natura poate genera anumite modificări, care nu sunt întotdeauna de ordin pozitiv.

Deseori pot avea loc modificări a poziției dinților unii față de ceilalți, după înlocuirea dinților de lapte cu cei permanenți, ceea ce poate duce la schimbări patologice ale ocluziei. Înafară de discomfortul de ordin estetic, această problemă mai poate determina și apariția diferitor afecțiuni dentare și gingivale, precum și dereglări ale funcției de masticație.

Mai multe detalii despre avantajele și particularitățile procesului de fixare a brackeților în clinica «Diplomat Med»:

Ortodonția în Chișinău

Din fericire, problema dinților înghesuiți sau poziționați incorect, este una care poate fi rezolvată cu succes datorită experienței medicilor calificați ai clinicii «Diplomat Med» și tehnicilor inovative de care dispunem. Astfel, este posibilă refacerea ocluziei la orice vârstă!

La prima vedere, majoritatea dintre noi asociază procesul de corectare a ocluziei cu anumite mecanisme complicate metalice, voluminoase. Însă în momentul de față, ortodonția a ajuns la astfel de performațe remarcabile, încât aparatele dentare sunt practic neobservate de cei din jur, nu provoacă niciun disconfort și sunt eficiente inclusiv în cazuri deosebit de grave.

Cea mai populară metodă utilizată pentru alinierea dinților este sistemul cu brackeți (aparatele dentare fixe). Cu toate acestea, există și alternative pentru persoanele ce nu pot purta brackeți.

Tipurile de aparate dentare disponibile în clinica «Diplomat Med»:

În cadrul clinicii «Diplomat Med», pacienților li se propun toate sistemele enumerate mai sus, astfel aceștia nu sunt limitați în alegerea metodei de tratament. În urma unei consultații, medicul ortodont va aprecia tipul modificărilor patologice, gravitatea acestora și vă va recomanda metoda optimă de tratament.

Medicii calificați ai «Diplomat Med» vor restabili zâmbetul Dvs și trăsăturile armonioase ale feței la orice vârstă, prin alinierea în poziție corectă a tuturor dinților și asigurarea unui raport corect între arcadele dentare.

Este destul de răspândită ideea că restabilirea raportului corect dintre arcadele dentare este posibilă doar la copii și adolescenți, iar la maturi acest proces este unul foarte îndelungat sau chiar imposibil. Însă în urma numeroaselor cercetări și a experienței de mulți ani a medicilor stomatologi din clinica noastră, s-a demonstrat opusul. În clinica «Diplomat Med» este posibilă alinierea dinților și restabilirea raportului arcadelor la orice vârstă!

Cu alte cuvinte, tratamentul ortodontic în cadrul clinicii «Diplomat Med» presupune tehnologii avansate, metode inovative de tratament și un rezultat excelent garantat. Aveți încredere în specialiștii noștri!

Vi s-a diagnosticat o anomalie dento-maxilară: ocluzie patologică sau dinți malpoziționați (înghesuiți)? Atunci cu siguranță aveți nevoie de un tratament ortodontic. Medicii-ortodonți din clinica noastră stomatologică va stabili un diagnostic exact, va elabora un plan de tratament complex, ținând cont de inovațiile și tendințele în domeniu, va restabili forma corectă a arcadelor dentare, va păstra și va asigura funcționalitatea aparatului dento-maxilar.

Dacă refaceți la timp raportul dintre arcadele dentare - evitați astfel posibile afecțiuni ale gingiilor, păstrați sănătatea dinților și a întregii cavități bucale și vă asigurați un zâmbet atrăgător!

Rețineți, alinierea dinților este posibilă și chiar necesară la orice vârstă. La copii, acest proces decurge mai uțor și mai rapid decât la maturi. Cel mai important este ca să fie restabilită ocluzia și să nu ne confruntăm cu problema dinților poziționați incorect.

Brackeți din ceramică

Dacă Dvs aveți anomalii serioase de poziție a dinților, sfatul nostru este să vă înarmați cu răbdare și să utilizați brackeții din ceramică pentru tratament. Bineînțeles, prețul acestora este mai mare, însă aceștia se consideră mai eficienți și în plus, sunt neobservați de cei din jur.

Care sunt avantajele sistemelor fixe (brackeți)?

Costul ridicat și perioada relativ îndelungată de tratament sunt principalele dezavantaje ale brackeților din ceramică. Dar dacă resursele financiare și timpul nu sunt o problemă pentru Dvs și în cazul în care doriți să beneficiați de standardele producătorilor europeni, vă recomandăm să alegeți tratamentul cu brackeți din ceramică, oferit în clinica «Diplomat Med»! Acest sistem este unul durabil, estetic și confortabil.


Brackeți linguali

Doriți să restabiliți ocluzia corectă și să obțineți un zâmbet frumos și atrăgător cu ajutorul unui sistem de brackeți? Clinica «Diplomat Med» vă oferă cele mai bune servicii ortodontice din Chișinău! Vă puteți adresa oricând cu încredere specialiștilor noștri pentru a beneficia de un tratament la cel mai înalt nivel, ținând cont de standardele mondiale contemporane! Alegeți cele mai contemporane și unice sisteme de brackeți - brackeții linguali!

Așadar, brackeții linguali sunt așa-numitele sisteme „invizibile”, care se fixează pe suprafețele linguale ale dinților și nu pot fi văzute de cei din jur.

Tratamentul ortodontic cu un asemenea tip de aparat fix constă din următoarele etape:

Este important de reținut faptul că în perioada tratamentului, funcțiile vor fi oarecum limitate. Din această cauză, această metodă de tratament dispune atât de avantaje, cât și de unele dezavantaje, la fel ca celelalte metode.

Cele mai importante avantaje ale brackeților linguali:

Principalele dezavantaje ale brackeților linguali:

Rețineți: în cazurile în care Dvs suferiți de forme grave ale afecțiunilor parodontale, aveți maxilare foarte înguste și sunt dereglate funcțiile articulației temporo-mandibulare, coroanele dentare sunt amplasate la un nivel foarte jos, ce nu ar permite fixarea brackeților linguali - atunci Dvs nu vă este recomandat acest sistem.

Bineînțeles, procesul de adaptare la brackeții fixați pe partea linguală a molarilor decurge mai anevoios, decât în cazul sistemelor clasice. Dar cel mai important într-o asemenea situație este motivația și starea pshihologică a pacientului, gândirea pozitivă și conștientizarea faptului că anumite senzații de disconfort sunt temporare, de scurtă durată. Specialiștii noștri vor face tot posibilul pentru a confecționa brackeți individualizați și adaptați fiecărui pacient în parte, într-un termen cât mai restrâns.

Dacă nu doriți să afișați public faptul că urmați un tratament ortodontic, dacă vă pasă de aspectul estetic al dinților Dvs și visați la un zâmbet frumos, dinți drepți și eficiență în restabilirea ocluziei - vă recomandăm să alegeți opțiunea brackeților linguali în clinica «Diplomat Med».

Brackeți metalici

Sunteți interesați de brackeții metalici? Vă invităm să faceți cunoștință cu particularitățile acestora.

Avantaje:

Principalul dezavantaj este sentimentul de disconfort pshihologic, faptul că ele sunt bine vizibile, fiind confecționate din metal netransparent și nu din ceramică.

Așadar, brackeții metalici vor asigura dinților Dvs stabilitate, siguranță și vor reduce perioada de tratament. Din păcate însă, sunt evidente dezavantajele acestei metode: sentimentul de jenă, neîncredere în sine, anumite senzații dolore și disconfort.

În cazul în care nu dispuneți de posibilități financiare pentru a achiziționa brackeți estetici costisitori, puteți să alegeți brackeții metalici. Această opțiune este cea mai potrivită pentru Dvs.

Brackeți din safir

Sistemele de brackeți din safir se consideră cele cu proprietăți estetice superioare, fiind mai transparente comparativ cu cele din ceramică, de exemplu.

Brackeții din safir vă pot ajuta să corectați ocluzia, să combateți problema dinților malpoziționați și înghesuiți, să tratați anumite deformații ale maxilarelor.

Avantajele brackeților din safir:

Dezavantajele brackeților din safir:

Cum decurge fixarea brackeților din safir? Cristalele de safir se fixează de coroana dentară cu ajutorul unui tip de „lipici” cu conținut de fluor.

Datorită acestui clei special, pacientul va putea ulterior să înlăture brackeții de sine-stătător, în cazul în care acest lucru va fi necesar. Nu trebuie să vă faceți griji dacă persistă o senzație de disconfort în timpul alimentației sau periajului, după fixarea brackeților. Acestea vor dispărea în decurs de 1-2 săptămâni.

Este indicat ca pacientul purtător de brackeți de safir să respecte anumite reguli: nu se recomandă consumul exagerat de alimente dure (de ex.alune sau pesmeți), este necesar să renunțați temporar la astfel de produse precum bomboanele, chipsurile, deoarece particulele acestor alimente pot rămâne pe dinți și prin urmare, există riscul apariției unor senzații neplăcute.

Brackeți autoligaturabili

Mulți pacienți s-au convins deja de faptul că brackeții autoligaturabili sunt cei mai funcționali, eficienți și potriviți din punct de vedere al calităților estetice. Aceștia au la bază un sistem autoligaturabil, ceea ce consituie un concept inovațional în practica stomatologică.

Brackeții autoligaturabili oferă posibilitatea de accelerare a procesului de corecție a ocluziei, alinierea dinților, având în același timp calități estetice superioare. Prin urmare, obțineți un zâmbet de invidiat cu dinți aliniați corect, într-un timp scurt.

Se disting mai multe tipuri de brackeți contemporani:

Ultimul tip de brackeți menționați mai sus reprezintă un sistem unic, capabil să trateze ocluzia patologică, să alinieze dinții și care este mai puțin vizibil.
Efectul estetic se obține datorită materialului din care sunt confecționați - safir. Datorită acestui material, brackeții sunt mai puțin vizibili și au o suprafață deosebită. De menționat este faptul că deși aceștia posedă o serie de proprietăți unice, totuși nu este de neglijat și principalul lor avantaj - forța necesară pentru corectarea poziției dinților.

Brackeții autoligaturabili au o forță de frecare redusă, datorită căreia se obține o aliniere dentară mai lentă, însă la fel de eficientă.

Brackeți ligaturabili

Sistemele fixe de brackeți ligaturabili reprezintă sisteme unice metalice cu elasticitate sporită, care este capabilă să mențină arcul în slot-urile special create.

Ligaturile pot fi variate - decorative, colorate, transparente, care contribuie la sporirea efectului estetic și reduc disconfortul psihologic și posibila jenă a pacientului. În cazul brackeților metalici, pot fi utilizate și ligaturi metalice.

Este important de menționat faptul că ligaturile elastice nu se utilizează în cazul brackeților autoreglabili.

Există mai multe tipuri brackeți ligaturabili, care se clasifică în dependență de materialul din care sunt confecționați:

Cele mai frecvent utilizate sunt sistemele fixe cu brackeți ligaturabili metalici. Deși anume aceștia reprezintă prima metodă de tratament a ocluziei patologice elaborată vreodată, iar proprietățile estetice nu sunt cele mai remarcabile, totuși sunt cei populari datorită prețului redus.

În scopul îmbunătățirii proprietăților estetice, pot fi utilizate ligaturi elastice de nuanțe variate în combinație cu acest tip de brackeți.

Anume diversitatea coloristică joacă un rol deosebit de important pentru adolescenți, ceea ce determină popularitatea lor în special în rândul acestui grup de pacienți.

Unul dintre avantajele brackeților ligaturabili este siguranța, duritatea, stabilitatea și eficiența acestui sistem, care și-a demonstrat aceste proprietăți pe parcursul timpului. Iar minusul acestor sisteme în constituie dezavantajul estetic.

Brackeți fără ligaturi

De-a lungul timpului, brackeții s-au supus modernizării, la fel ca alte numeroase dispozitive și utilaje. În momentul de față, cele mai moderne sisteme de brackeți se consideră cele fără ligaturi. Aceste sisteme inovative tratează patologiile ce țin de ocluzie într-un mod și mai eficient decât brackeții obișnuiți.

Cea mai importantă și deosebită particularitate a brackeților de generație nouă este faptul că arcul de tracțiune, care exercită forță asupra tuturor dinților, se fixează cu ajutorul unor elemente fixatoare special confecționate, cu proprietăți de alunecare.

La prima vedere, aceste fixatoare au aspectul unor clipse obișnuite, cu proprietățile unui resort. Această particularitate a brackeților de generație nouă oferă medicului ortodont posibilitatea de a realiza manoperele de activare a sistemului, schimbare a arcului într-un mod mai simplu și mai confortabil.

Alte aspecte pozitive ale brackeților fără ligaturi:

Corectarea ocluziei prin alte metode

Cea mai eficientă metodă de tratament în cazul ocluziei patologice este cea cu ajutorul aparatelor fixe, însă în același timp, există și alternative.

În prezent există 5 variante de tratament a ocluziei patologice, ce nu implică utilizarea brackeților:

Metoda de tratament cea mai des aplicată în practică în cazul copiilor de până la 13 ani este cea care implică purtarea plăcuțelor mobilizabile. Aceste dispozitive sunt confecționate din materiale polimerice biocompatibile, de calitate superioară, de aceea nu provoacă reacții alergice la copii.

Datorită faptului că aceste plăcuțe sunt destinate anume copiilor, medicii ortodonți calificați propun copilului să aleagă culoarea plăcuței pe care urmează să o poarte, precum și un anumit desen care poate fi aplicat pe suprafața acesteia, la dorință.

Aceste două detalii ajută copilul să treacă mai ușor peste perioada de tratament, fără a se jena în fața altor copii, ci din contra. Ideea că în jurul dinților există desene și anumite elemente decorative provoacă entuziasm și altor copii, care prin urmare își doresc să devină și ei posesorii unei astfel de plăcuțe colorate.