ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Gingivita

Gingivita este o inflamație a gingiilor. Principalele simptome ale gingivitei sunt edemațierea gingiilor, sângerarea și înroșirea lor. În cazuri frecvente, gingivita însoțește o altă maladie - parodontita (inflamația rădăcinii dintelui și a țesuturilor lui înconjurătoare). Deseori procesele inflamatorii ale țesuturilor mai profunde se extind către partea externă - gingiile, iar din această cauză survine edemațierea și înroșirea acestora.
Însă existp și gingivită provocată de alți factori.

Gingivita reprezintă o problemă destul de răspândită, în special în rândul adolescenților și femeilor însărcinate. Una din cauzele care ar explixa acest fapt ar fi modificările fonului hormonal, care au loc în organism.

Traumatismele gingiilor, periajul incorect sau neregulat al dinților, avitaminoza, fumatul, obturațiile incorect realizate ș.a. sunt alte posibile cauze alte gingivitei. Cele mai frecvent întâlnite cauze sunt totuși igiena precară, fumatul și consumul excesiv de dulciuri.

Ce trebuie să cunoașteți despre tratamentul gingivitei?

Gingivita poate avea formă acută sau cronică. Forma cronică are perioade de acutizare (cel mai frecvent - iarna și primăvara) și se manifestă printr-o sângerare gingivală marcantă. În plus, pot apărea și senzații de prurit în regiunea gingiilor.

De asemenea, se distinge gingivita localizată - care afectează doar câteva papile gingivale, parțial; și forma generalizată - care afectează în totalitate gingiile de la nivelul unuia sau ambelor maxilare.

Este mai simplu de a preveni apariția gingivitei decât de a o trata, de aceea măsurile profilactice sunt extrem de importante.

Nu există nimic complicat în profilaxia gingivitei, e suficient doar să mergeți la un control regulat la medicul stomatolog, preferabil o dată în 6 luni; să periați minuțios dinții de două ori pe zi (dimineața și seara), dar și să îndepărtați resturile alimentare din spațiile dintre dinți după fiecare masă. În funcție de necesități, este recomandat de asemenea să efectuați o curățire profesională în cabinetul stomatologic.

Clinica noastră dispune de toate echipamentele necesare pentru a vă ajuta să scăpați problemele legate de gingivită și pentru a vă asigura un zâmbet frumos și sănătos!