ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Detartrajul cu ultrasunete

Curățarea cu ultrasunete - o procedură foarte populară și importantă, care îndepărtează tartrul de pe dinţi datorită vibrațiilor ultrasonice. Esența procesului constă în curățirea și lustruirea suprafețelor dentare și a spațiilor interdentare cu ajutorul unui dispozitiv special ce emite vibrații ultrasonice de o anumită frecvență.

Tartrul propriu-zis este destul de greu de înlăturat, fiind de o consistență dură şi de aceea este necesar să se utilizeze astfel de proceduri speciale care să nu se deterioreze smalţul.

Această procedură este efectuată de medicul parodontolog deoarece curățarea dinților cu ultrasunete, de regulă, nu se consideră o manoperă independentă și este utilizată doar când apar probleme cu parodonțiul, ca o procedură suplimentară pentru îndepărtarea tartrului. Este destul de dificil de a observa această problemă la faza iniţială. Aceasta se manifestă doar cu inflamaţie la nivelul gingiilor.

Pentru a elimina depunerile de tartru solide se folosesc instrumente speciale, care generează ultrasunete. Acestei procesură permite eliminarea nu doar a depunerilor supragingivale, ci și a celor subgingivale, de existența cărora pacientul poate nici să nu suspecteze.

Pentru a menţine dantura în stare bună se recomnadă detartrajul profesional cu ultrasunete o dată la 6 luni.

Această metodă reprezintă cel mai eficient mod de a elimina depunerile dentare, atât placa bacteriană, cât și tartrul dentar. Prin urmare, mulți pacienți au apreciat deja această metodă și preferă să prevină boala decât să vindece ulterior dinții afectați sau să fie nevoiți chiar să recurgă la protezarea lor.

Procedura de curățare cu ultrasunete durează mai puţin de o oră, timp în care medicul stomatolog îndepărtează depunerile de pe suprafața smalțului dinților și din spațiile inetrdentare. La finele procedurii, pe suprafețele dentare se aplică preparate sub formă de prafuri ce conţin fluor, cu scopul de a fortifica smalțul.

Detartrajul ultrasonor este o manoperă indoloră, iar după efectuarea acesteia apare o senzaţie de prospeţime, dinţii devin vizibil mai albi, iar placa şi tartrul sunt complet eliminate.