ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Plombarea canalelor dintelui

Dacă pulpa dintelui (nervul) este inflamat, acesta este un simptom al pulpitei, o complicație periculoasă a cariei dentare. Cauzele pulpitei sunt maladiile inflamatorii cronice, pătrunderea microorganismelor și a produselor rezultate din procesele metabolice ale acestora ș.a.

Dacă dintele Dvs a fost afectat de pulpită sau carie dentară profundă, este necesar de a curăți cavitatea carioasă și de a înlătura nervul, după care obligatoriu se obturează canalul dintelui.

În ce constă plombarea canalelor? Cu ajutorul plombelor, se reușește restabilirea dintelui. Scopul obturării canalelor este umplerea canalului gol cu un material special, deoarece după înlăturarea nervului, rezultă un spațiu liber, care trebuie obturat cît mai etanș.

În prezent există diverse metode de plombare a canalelor dentare, precum și numeroase materiale speciale pentru obturarea eficientă a acestor canale, ce permit de asemenea și înlăturarea nervului fără durere. Această procedură va restabili nu doar funcțiile dintelui, ci și caracteristicile sale estetice.

Pentru plombarea eficientă a canalelor dintelui este necesar să cunoaștem lungimea canalului. Aceste date pot fi obținute cu ajutorul investigațiilor radiologice (roentgen). Etapa principală a tratamentului constă nemijlocit în plombarea canalului dintelui.

Ce materiale sunt utilizate pentru plombarea canalelor cel mai frecvent în clinica noastră?

Conurile de gutapercă și Thermafil – materialele de obturație ale canalelor, care corespund tuturor cerințelor: păstrează culoarea naturală a dintelui, asigură ermetizarea canalului, nu-și modifică volumul în timp, rezistă la acțiunea lichidelor biologice și nu se dizolvă în ele.

Principalele avantaje ale gutapercii:

Thermafil-ul este o metodă de plombare a a canalului radicular cu gutapercă înfierbântată, dat fiind faptul că acest material la temperaturi înalte capătă elasticitate și calitativ obturează canalul. Asigurându-se o bună ermetizare, se micșorează riscul de dezvoltare a microorganismelor patogene în canalul radicular.

În cazul în care rădăcinile dentar sunt curbate sau greu accesibile, medicii clinicii «Diplomat Med» utilizează cu succes metoda depoforezei, ceea ce permite păstrarea dinților cu un grad avansat de distrucție.

Este important de reținut că durata și complexitatea procesului de plombare este în dependență de stadiul de dezvoltare al maladiei. Plombarea canalului radicular este un proces mult mai dificil decât plombarea simplă a dintelui, în caz de carie dentară.

De ce este importantă plombarea canalelor? Noi utilizăm în clinica «Diplomat Med» cele mai noi metode de obturare conform celor mai înalte standarde și tehnologii moderne ce nu au analog în țara noastră. Consultația medicului specialist vă va ajuta să luați decizia corectă în privința tratamentului optim pentru Dvs, la un preț accesibil!

Noi vă sfătuim insistent să PĂSTRAȚI SĂNĂTATEA DINȚILOR VOȘTRI, mențineți o bună igienă a cavității bucale și nu uitați de profilaxie! Aceste lucruri vor păstra banii și nervii dumneavoastră.