ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Îndepărtarea tartrului dentar

Ce este tartrul dentar? Este o afecțiune care apare în primul rând din cauza igienei precare și a periajului incorect. Motivele apariţiei acestuia sunt placa dentară și depunerile moi, care se formează datorită resturilor de alimente. De fapt, tartrul reprezintă depunerile care se formează pe baza plăcii dentare, doar că acestea sunt mai dure şi nu se îndepărtează cu ajutorul periuţei de dinţi.

Mecanismul de formare a tartrului este următorul: în primul rând, după fiecare masă pe dinți rămân resturi de mâncare, pe care persoana în cauză nu le îndepărtează din cauza curățirii neglijente. Aceste resturi de alimente formează "pelicula dentară”.

În această peliculă apar bacterii, se depozitează săruri de fosfor și calciu. Toate acestea duc la o solidificare a depunerilor pe dinţi și între aceștia, precum și în spațiul subgingival.

De ce este necesar de a înlătura tartrul?

Dacă nu îndepărtați tartrul, acesta poate duce nu doar la probleme de ordin estetic (tartrul este de obicei de culoare galbenă sau maro și în plus, provoacă un miros neplăcut din cavitatea bucală), ci de asemenea şi la afecțiuni ale gingiilor, cum ar fi parodontita.

Odată pătruns în "pungile" gingivale, tartrul distruge ţesuturile, determinând dezgolirea părţii inferioare a dintelui, sângerarea gingiilor și dureri. În plus, sensibilitatea dinţilor poate creşte – pot apărea dureri la consumul alimentelor calde, reci sau foarte dulci.

Dacă observați că aveţi tratru pe dinţi, chiar şi în faza iniţială, atunci acetsa este deja un motiv serios pentru a face o vizită la stomatolog. Nu ar trebui să consideraţi această boală una inofensivă și care nu poate avea consecințe grave. Tartru dentar într-un stadiu avansat poate duce chiar la pierderea dintelui!

Pentru a evita apariția tartrului, trebuie să vizitaţi în mod regulat medicul stomatolog și să efectuaţi o procedură de curățare profesională a dinţilor. De asemenea, este necesar să înlăturați cu grijă resturile alimentare din spațiile interdentare cu ajutorul aţei dentare, și să clătiţi gura după masă cu apă caldă sau cu o soluție specială pentru clătirea a cavității bucale.          

În clinica «Diplomat Med» lucrează specialiști care vă vor spune în detaliu cum să aveţi grijă de dinţi pentru a preveni apariţia tartrului dentar.

De asemenea, noi vă oferim servicii de curăţare profesională a dinţilor, de îndepărtare a tartrului şi chiar de înălbire a smalţului cu câteva nuanțe!