ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Parodontoza

Parodontoza este o maladie caracterizată prin afectarea întregului complex de țesuturi din componența parodonțiului: gingiile, ligamentele, osul alveolar.

Unii medici stabilesc un diagnostic eronat, atribuind parodontozei simptomele caracteristice de fapt parodontitei: edemațierea, sângerarea gingiilor, iar în unele cazuri - și apariția eliminărilor purulente. De fapt, parodontoza este mai rar întâlnită și se caracterizează printr-o afectare compleză atât a gingiilor, cât și a osului alveolar, care duce la osteoporoza țesutului osos și disctrucția acestuia.

De ce este important tratamentul la timp al parodontozei?

În cazul parodontozei, poate fi observată atrofia alveolelor dentare, modificarea structurii țesuturilor dure dentare, care capătă un aspect poros, procese sclerotice. De aceea este atât de importantă inițierea tratamentului la timp. În caz contrar, urmările sunt destul de grave - cel mai frecvent, nu se reușește păstrarea dintelui.

Însă nu este cazul să speriați și să intrați în panică, chiar dacă v-a fost stabilit diagnosticul de parodontoză. Este suficient doar să urmați cu strictețe sfaturile medicului Dvs stomatolog, să nu ignorați planul de tratament stabilit și să aveți grijă de cavitatea bucală.

În scopul tratamentului parodontozei se aplică diverse metode de tratament, cum ar fi cele chirurgicale, orientate spre fortificarea țesutului osos: membrane, materiale de adiție, injecții prf sau celule stem etc.

Clinica «Diplomat Med» oferă pacienților săi un spectru larg de metode de tratament pentru diverse maladii, profilaxie, igienizare profesională ș.a. Utilizăm doar cele mai calitative materiale și cele mai contemporane metode!