ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Plombarea dinților

Pe dinții dumneavoastră au apărut pete? Aceasta este o carie dentară superficială, care afectează stratul extern de țesuturi dure ale dintelui – smalțul. Caria dentară medie apare la distrugerea hotarului dintre smalț și dentină. În cazul în care sunt distruse toate țesuturile dure, iar în dinte se formează așa-numita cavitate, care permite accesul la țesuturile moi, se poate afirma că Dvs aveți o carie dentară profundă.

Procedura de obturare este efectuată de medicii stomatologi atunci când aceștia identifică la pacient o carie dentară, iar tratamentul constă în pregătirea în prealabil a cavităților carioase și ulterior, plombarea dintelui.

Sunteți curioși să aflați ce reprezintă obturarea dintelui în detalii? De exemplu, pe dintele Dvs a apărut o pată întunecată - primul simptom al cariei dentare. Acest proces încă nu a evoluat profund în țesuturile dintelui. Însă de cele mai multe ori, cu părere de rău, pacienții se adresează la medicul stomatolog târziu, când plombarea dintelui se efectuează după o șlefuire mai profundă a țesuturilor.

Procedura de plombare a dintelui se efectuează în câteva etape:

Doriți să cunoașteți varietatea materialelor pentru plombare?

Noi utilizăm materiale temporare, de izolare și permanente.

Dacă vi s-a stabilit diagnosticul de carie profundă și este necesară înlăturarea nervului, noi utilizăm materiale temporare de obturație, sau așa-numitele materiale provizorii. Acestea vor proteja dintele dumneavoastră până la tratarea completă. Pentru obturarea calitativă a canalelor utilizăm cimenturi, paste, diverse știfturi.

Doriți o obturație permanentă? Aceasta poate fi din ciment, metalică, din cimenturi ionomere de sticlă sau materiale compozite.

Materialele din ciment sunt destul de ieftine și simple în utilizare, dar după cum bine înțelegeți, ele nu sunt foarte rezistente și durabile.

Pentru a restabili forma dintelui și culoarea naturală a smalțului, se utilizează compozitele fotopolimerizabile.

Dar cea mai nouă și eficientă metodă de tratament constă în aplicarea fațetelor ceramice. Este practic imposibil să le deosebești de dintele sănătos.

Sunteți predispus spre carie dentară? Aveți nevoie de restabilirea formei anatomice a dintelui? Medicii din clinica «Diplomat Med» vor obtura dintele, vor aplica o obturație temporară sau permanentă din materiale contemporane autohtone sau importate, ce posedă adeziune bună, rezistență chimică și mecanică și sunt disponibile în game variate de culori. Vom selecta cu precizie nuanța, astfel încât să fie potrivită pentru dinții Dvs naturali. Vă garantăm calitate!

Caria dentară este greu de evitat, de aceea e necesar să vă adresați pentru ajutor într-o clinică performantă și de încredere, cum este «Diplomat Med».