ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Faţetele dentare

Mulți dintre noi au auzit fraza "zâmbet ca la Hollywood". Prin această frază se subînţelege un zâmbet perfect, drept, alb, care pe bună dreptate poate fi numit cu adevărat uimitor. Cu toate acestea, nu toată lumea se poate lăuda cu dinți albi și drepţi. Ce se poate face în acest caz?

În acest caz, faţetele dentare (veneere) vin în ajutorul celor care vor să aibă un zîmbet ca la Hollywood. Faţeta – este o plăcuță fină din ceramică care se lipeşte pe suprafaţa dintelui natural, fără a-l trauma în acest proces.

Faţetele sunt foarte convenabile, deoarece nu necesită nicio îngrijire specială, nu se dezlipesc și nu se detașează, deoarece se mențin pe dinte datorită unei forțe egale cu forța de fixare a smalţului pe dentină. Mai mult ca atât, faţetele se confecţionează în mod individual la fiecare pacient, pe baza modelelor realizate în prealabil.

Faţetele permit corectarea defectelor estetice minore ale dinţilor, cum ar fi o nuanță mai închisă a dinților sau un aspect mai puțin agreabil, cu un număr mare de fisuri.

Cu ajutorul faţetelor este posibilă alungirea dinţilor prea scurţi, compensarea și corectarea spațiilor dintre dinți etc. În general, aplicarea faţetelor este o metodă de tratament suficient de justificată.

Faţeta se lipeşte pe smalțul dinților după ce suprafața acestora este şlefuită un pic, însă aceasta nu are impact negativ asupra smalţului. Dintele rămâne vital și nedeteriorat. Aplicarea faţetelor pe suprafaţa dinţilor nu necesită o pregătire specială, cum ar fi şlefuirea adâncă a dintelui sau tratamentul endodontic (înlăturarea pulpei dentare). În general, procedura este destul de simplă, iar rezultatul - durabil.

Drept indicații privind aplicarea faţetelor pot servi situațiile când dinții nu se supun procedurilor de albire, precum și în cazul cînd smalțul este prea poros, avînd o culoare gălbuie, ceea ce nu arată bine din punct de vedere estetic.

O altă indicație pentru aplicarea fațetelor dentare este sensibilitatea dentară crescută. De asemenea, faţetele se aplică şi în cazul în care dinţii au mici fracturi, pete apărute ca urmare a administrării antibioticilor, precum şi în cazul paciențilot fumători sau care consumă cafea sau ceai în cantităţi mari.

Faţetele se confecţionează de regulă din ceramică. Medicul ia o amprentă a dinților Dvs și confecționează un model, pe baza căruia se vor realiza faţetele.

Veneerele - este o modalitate foarte bună de evitare a protezelelor dentare, care permite totodată şi de a obține un zâmbet perfect “ca la Hollywood". În ceea ce privește igienizarea și îngrijirea faţetelor, acest proces nu diferă de cel de îngrijire a dinţilor naturali, doar că trebuie să fie mai minuţios. Odată cu aplicarea faţetelor veţi uita definitiv despre procedura de albire a dinţilor şi despre dinții galbeni și cu aspect inestetic!