ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Radiografia panoramică

Uneori, atunci când suspectăm un caz de pulpită, este foarte dificil de stabilit care dinte este focarul maladiei. Cu atât mai mult dacă gingiile sunt inflamate, atunci persoana bolnavă nu poate identifica de unde anume apare durerea.

În trecut, în asemenea situații medicii recurgeau la o simplă radiografie a dinților alăturați.

În momentul de față, medicul vă va indica efectuarea unei radiografii panoramice. Această metodă este mult mai simplă și permite obținerea imaginii întregii cavități bucale într-o singură etapă. Pe baza acestei radiografii panoramice, putem identifica o serie maladii în diverse stadii evolutive, de la caria dentară până la parodontită.

Radiografia panoramică permite de asemenea verificarea stării sinusurilor maxilare, a alveolelor dentare și a oaselor maxilarului.

Medicii recomandă efectuarea acestei radiografii regulat în scop profilactic. Această metodă poate identifica prezența unei maladii până la apariția simptomelor. Vizualizând problema, medicul poate efectua radiografia retroalveolară a dintelui afectat și prin urmare, poate identifica cauza afecțiunii.

După examenul clinic al pacientului și tratamentul dintelui afectat, în special dacă a fost efectuat în câteva etape, poate fi necesară o radiografie repetată. Repetarea acestei proceduri permite identificarea unor posibile erori în procesul de obturare și prin urmare, corectarea acestora.

Dacă este necesar să vi se extragă dintele de minte, atunci radiografia panoramică este de asemenea indispensabilă, dat fiind faptul că chirurgul are nevoie să vizualizeze zona problematică în timpul intervenției, astfel încât să realizeze manopera în mod corect.

Este obligatoriu să efectuați o radiografie dacă urmează fixarea unui implant dentar, protezarea sau confecționarea aparatelor dentare.

Radiografia panoramică ajută medicul să aprecieze starea dinților, să observe și să soluționeze problema la timp.

Această procedură este una foarte simplă, nu constă din etape complicate. Este necesar doar să stați lângă un dispozitiv special și peste doar câteva minute veți putea vizualiza radiografia panoramică.

Înaintea acestei proceduri, este necesar să scoateți toate obiectele metalice de pe corp, din zona vizată.

«Diplomat Med» este o clinică de încredere, unde puteți efectua o radiografie panoramică eficientă și calitativă. Utilajele noastre sunt moder-ne, de înaltă calitate și corespund tuturor standardelor, fiind recomandate și pentru copii.