ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Extragerea dinților

În ceea ce privește extragerea dinților de lapte la copii, este o acțiune obligatorie și necesară. Deoarece dinții de lapte care nu sunt extrași la timp încurcă la creșterea dinților noi, de bază, care la rândul lor pot crește nu la locul lor potrivit și să formeze ocluzii dentare.

Dinții de lapte încep să se clatine la vârsta de 5-7 ani. Schimbul dinților de lapte cu cei de bază continuă până la vârsta de 13-15 ani. Este important ca dinții de lapte care incep să se clatine să fie extrași la timp.

Clătinarea propriu-zisă a dintelui presupune că la baza gingiei deja începe să crească un dinte nou,  care mișcă din loc dintele de lapte.

Desigur fără ajutorul cuiva  dintele nu cade. Din această cauză dinții de lapte trebuie extrași.

Unii dinți de lapte sunt atât de slab fixați de gingie, încât ei pot fi extrași în condiții casnice.  Însă acest lucru nu este recomandat, căci în locul extracție poate pătrunde infecție care poate provoca boli mai grave ale dinților.

Este mult mai bine atunci când extragerea dinților de lapte are loc în cabinetul stomatologic, în condiții clinice cu instrumente speciale și cu soluții antiseptice ce diminuează durerea.

Dar, pe lângă dinții cei de lapte se poate face extragerea și a celor noi. Aceasta are loc cînd există vreo boală a cavității bucale cum ar fi: caria dentară, pulpitul, etc.

În aceste cazuri extragerea de sine stătătoare a dinților acasă este strict interzisă.

În primul rând aceasta va provoca mari dureri, iar în al doilea rând riscul de a aduce vreo infecție este foarte mare, care va provoca vreo maladie cu consecințe grave și care este greu de tratat.

De aceea dacă a apărut necesitatea de a extrage un dinte de bază adresați-vă obligatoriu medicului.

Extragerea dintelui va începe cu prelucrarea gingiei cu soluție împotriva durerii, dar și stropirea dintelui cu soluție antidurere. În continuare dintele este extras cu un instrument special și rana este acoperită cu vată.

În locul dintelui extras poate fi aplicată o proteză, detașabilă sau nedetașabilă.

Protezarea în clinicile moderne nu reprezintă o problemă la moment.

Astfel, extragerea dintelui în clinicile moderne  - este o procedură nedureroasă , dar și foarte rapidă. De aceea nu există nici un motiv de teamă în această privință.