ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Chistul dentar

Multe persoane sunt obișnuite să asocieze cuvântul „chist” cu afecțiunile a astfel de organe precum rinichii, ficatul sau glanda tiroidă. Însă termenul „chist” există și în stomatologie – chistul dentar.

Chistul dentar este o veziculă plină cu limfă, puroi sau chiar sânge. Această veziculă poate fi localizată diferit: profund în gingie sau la suprafață, între doi dinți, lângă rădăcina dentară (precum și fixate pe rădăcina dentară). Chistul prezintă dificultate de tratament. De asemenea nu sunt rare localizările chistului în interiorul dintelui.

Simptomele depind de mărimea și localizarea chistului. Unele cazuri sunt asimptomatice, altele provoacă dureri puternice, în unele cazuri și febră.

TRATAMENTUL IMEDIAT AL CHISTULUI DENTAR – PROFILAXIA MALADIILOR MAI GRAVE

Mulți pacienți se adresează la medic numai atunci când chistul începe să provoace disconfort și dureri dentare, însă de obicei senzațiile de durere apar atunci când chistul devine atât de mare încât ar putea provoca agravări ce duc chiar la pierderea dintelui. Prin urmare, este foarte important să mergem regulat la medicul stomatolog pentru a nu scăpa din vedere o posibilă apariție a unui chist.

Principala cauză a apariției chistului este reacția de apărare a organismului la pătrunderea infecției. De fapt, chistul este o acumulare de puroi în acea regiune sensibilă a gingiei, unde există un risc sporit de pătrundere a infecției.

Este necesară îndepărtarea chistului dentar pentru a nu permite o răspândire a infecției. Această intervenție se realizează pe cale chirurgicală în dependență de localizarea și mărimea chistului. Bineînțeles, chistul dentar poate fi înlăturat doar în cabinetul unui medic stomatolog specializat.

În cadrul clinicii «Diplomat Med» pot fi îndepărtate chisturile dentare, indiferent de complexitate și gradul de avansare. Medicii stomatologi cu experiență realizează cu succes toate procedurile necesare pentru a restabili sănătatea dinților dumneavoastră!