ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Parodontita

Periodontita constă în inflamarea ligamentelor subgingivale ce susțin dintele în alveola dentară, dar și inflamarea țesuturilor din jurul dintelui.

Periodontita apare atunci când infecția pătrunde în regiunea ligamentelor din jurul dintelui, dar și în interiorul acestuia. Deseori aceasta este însoțită de formarea unui inflitrat purulent, ce poate provoca dureri puternice. Uneori și gingia adiacentă poate fi edemată. Mai mult decât atât, periodontita în stadii avansate ar putea duce și la apariția chisturilor dentare.

Care sunt varietățile periodontitei?

Periodontita se manifestă în primul rând prin apariția durerii acute atât în dinte, cât și la nivelul gingiei, care pe parcurs se poate extinde pe întregul maxilar unde se află dintele afectat. Mai mult decât atât, poate avea loc o eliminare de puroi din punga gingivală. În unele cazuri de periodontită, se observă și febra.

La apariția acestor simptome trebuie să vă adresați urgent medicului, pentru a evita consecințele periodontitei, cum ar fi chistul dentar, care se tratează mai dificil. Iar periodontita la o etapă avansată poate duce și la extracția dintelui!

Este important să avem grijă de sănătatea dinților noștri și să ne adresăm la timp la medicul stomatolog. Pentru profilaxia periodontitei, este necesară vizita la medic o dată la fiecare 6 luni. În clinica noastră stomatologică «Diplomat Med» activează doar cei mai buni specialiști din domeniu care vă vor diagnostica și trata la nivel înalt. Fiți sănătoși!