ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Extragerea dintelui

Удаление зубов

Stomatologia modernă promovează activ profilaxia cariei dentare și metodele de tratament ce permit păstrarea dinților, de aceea extracția dentară este ultima metodă la care recurge un stomatolog, atunci când dintele nu mai poate fi salvat.

Procedura de extracție a dintelui începe în clinica «Diplomat Med» cu o analiză minuțioasă a stării generale a pacientului și cu estimarea dificultății intervenției chirurgicale. În caz de necesitate, pacientului i se pot administra înainte de anestezie medicamente care îl ajută să se relaxeze, să se liniștească, dar și amplifică efectul anesteticului. Metoda de anestezie pentru extracția dentară este selectată individual pentru fiecare pacient în parte.

Este cel mai bine să ne luăm rămas bun pentru totdeauna de la dinții bolnavi în următoarele cazuri:

Nu este un secret că majoritatea oamenilor se tem de extracția dentară și pot intra într-o stare de panică în momentul în care văd seringa și cleștii. Noi dorim să vă liniștim, medicii stomatologi din clinica «Diplomat Med» sunt specialiști experimentați în domeniu, cu o calificare înaltă și experiență bogată.

Datorită metodelor moderne de anesteziere, care sunt selectate în dependență de toate caracteristicile individuale ale pacientului, în clinica noastră extracția este realizată operativ, fără durere și cu un rezultat bun garantat. În plus, ne străduim să creăm în clinica noastră o atmosferă prielnică din punct de vedere psihologic, ceea ce va influența pozitiv și procedura de extracție a dintelui.

Extragerea dintelui de minte

Una din cele mai importante priorități pentru un stomatolog profesionist este păstrarea dinților. Cu toate astea, în unele situații extracția dentară poate fi unica soluție. Iar dacă este vorba despre molarii de minte, atunci această manoperă este realizată cu mult mai des, deoarece molarii de minte pot provoca procese inflamatorii sau apariția chisturilor. Uneori acești dinți pot provoca traume ale cavității bucale sau pot contribui la formarea malocluziilor.

Extracția acestor dinți este de obicei indicată când pacienții se adresează la medicul stomatolog cu dureri de dinți acute, puternice. Dacă medicul consideră că recuperarea dintelui nu este posibilă, atunci intervenția chirurgicală pentru extragerea dintelui de urgență este o procedură obligatorie.

De cele mai multe ori se recurge la această intervenție în cazul pacienților cu perodontită cronică exarcebată. De regulă, în asemenea cazuri metodele conservative deja nu mai sunt suficiente pentru înlăturarea inflamației din regiunea apicală a rădăcinii dintelui.

În cazul molarilor de minte, aceste indicații pentru extracție sunt completate cu altele noi. Amplasarea acestor dinți în regiunile periferice ale arcadei dentare și apariția lor târzie pot determina apariția anumitor defecte. Arcadele alveolare ale maxilarului superior și inferior pot fi deja formate în așa fel, încât în momentul apariției dinților de minte, ei să nu dispună de suficient spațiu pentru a erupe corect.

Prin urmare, acești molari se pot poziționa oblic, iar din această cauză rădăcinile dinților adiacenți se pot deforma. În afară de aceasta, astfel de dinți care reușesc să erupă în cavitatea bucală, vor deveni o cauză a distrucției treptate a dinților vecini. Cariile dentare și malocluziile sunt doar câteva dintre consecințele provocate de dinții de minte, la care se poate aștepta pacientul.

Anume din această cauză este deseori indicată extracția dinților de minte. Cu cât mai repede va fi extras dintele, cu atât mai mic este riscul de apariție ulterioară a complicațiilor.

Procedura propriu-zisă este una destul de complicată în chirurgia stomatologică. În timpul manoperei de extracție, sunt implicate nu doar terminațiunile nervoase, dar și țesuturile moi din jurul dintelui. În cazul unei manopere realizate incorect, poate fi afectat și țesutul osos, ceea ce provoacă în consecință un alt șir de probleme. Din această cauză intervenția de extracție dentară trebuie încredințată doar chirurgilor-stomatologi cu o experiență vastă.

Specialiștii clinicii «Diplomat Med» realizează extracția dintelui de minte conform cele mai noi metode. Acestă procedură se decurge rapid și fără durere pentru pacient, datorită utilizării preparatelor de ultimă oră și a utilajelor moderne.