ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Tratarea gingiilor la copii

Uneori gingiile bolnave provoacă probleme la fel de mari ca și dinții bolnavi. Gingiile afectate au proprietatea de a sângera și de a durea.  Maladiile gingiilor netratate la timp pot duce la pierderea dinților, deoarece inflamarea gingiilor poate provoca în cele din urmă și inflamarea  rădăcinilor dintelui.

Așa maladii precum parodontoza, pot fi rezultatul pătrunderii infecției în gingii de la dinții netratați la timp.

Caria dentară, pulpita și alte boli de dinți pot fi cauza inflamării gingiilor. La fel infecția poate pătrunde în gingie prin rănile mici ale cavității bucale ce apar în urma curățării dinților.

De obicei tratarea gingiilor se efectuează cu ajutorul soluțiilor speciale pentru clătirea cavității bucale sau unguente antiseptice și regeneratoare. Tratamentul poate fi prescris doar de medic deoarece alegerea de sine stătătoare a medicamentului poate provoca alergie și edem al gingiei.

Rareori (de exemplu în cazul parodontitei sau a chistului dentar) tratarea dintelui include și intervenția chirurgicală operativă.

Chistul dentar dacă se află în interiorul gingiei (un caz destul de răspândit) este operat cu ajutorul bisturiului stomatologic cu anestezie locală sau generală. Parodontita nu este o maladie doar a gingiilor ci o afectare complexă a a țesuturilor gingiilor și a dinților. Deaceea deseori tratarea acestei maladii presupune intervenții chirurgicale atât la gingii cât și la dinți.

Unul dintre primele simptome ale maladiilor de gingii este sângerarea lor. Putem presupune că sângerarea poate fi provocată de curățarea incorectă a dinților, adică de zgârierea țesuturilor gingiilor cu periuța aspră.

Această cauză poate fi una plauzibilă, însă dacă gingiile sângerează la fiecare spălare de dinți trebuie să ne îngândurăm și să vizităm medicul stomatolog. Sângerarea gingiilor poate fi un semn al îmbolnăvirii,  de aceea acest simptom nu trebuie ignorat.

Sângerarea gingiilor poate apărea și la copii. Este important ca acest simptom să fie observat la timp, iar vizita la medic  să fie înfăptuită cât mai repede.  Gingiile copiilor sunt foarte sensibile,  de aceea trebuie să acordăm o atenție sporită tratării lor. Dacă nu tratăm gingiile în copilărie atunci la o vârstă mai înaintată pot apărea probleme grave precum parodontoza sau inflamarea cronică a gingiilor.