ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Cum să aveți grijă de cavitatea bucală?

O îngrijire corespunzătoare a cavității bucale este cheia succesului pentru păstrarea unui zâmbet frumos și sănătos, iar brackeții necesită o atenție deosebită.

Curățirea dinților cu ajutorul periuței de dinți

Dacă sunteți purtător de brackeți, este important să aveți grijă minuțioasă de aceștia, periajul dentar minuțios fiind indispensabil. Această procedură trebuie să devină un obicei în fiecare dimineață și seară.

De fapt, este important ca după fiecare masă să efectuați periajul corect și minuțios al dinților pe care sunt fixați brackeți, îndepărtând astfel particulele restante de mâncare. Acest lucru este necesar deoarece tartrul dentar se formează mult mai rapid anume pe acești dinți.

Periați oare corect dinții?

Este indicați să efectuați periajul dentar cu ajutorul unor periuțe cu fire moi. Aceasta trebuie să fie amplasată în așa mod, încât să simțiti acțiunea firelor sub ligaturile elastice.

În ceea ce privește procesul de curățire, este necesar să acordați suficientă atenție fiecărui dinte în parte și să periați fiecare zonă - atât cea de deasupra bracket-ului, sub acesta, cât și între brackeți.

Dinții superiori trebuie să fie periați cu mișcări de sus în jos, iar cei inferiori, respectiv - de jos în sus. Timpul total acordat igienizării trebuie să constituie cel puțin 2-3 minute, ceea ce ar însemna aproximativ 10 mișcări cu periuța pe fiecare dinte.

Un rezultat maxim

Pentru a obține dinți perfect curați și un zâmbet de invidiat, este necesar să respectați câteva reguli:

Utilizați soluții speciale (revelatoare de placă), care colorează depozitele moi și dure prezente pe suprafețele dentare. În trecut, aceste soluții erau utilizate doar de către medicii stomatologi, iar acum ele sunt accesibil tuturor. În plus, acestea sunt inofensive și pot fi ușor înlăturate ulterior.

Utilizați un irigator pentru cavitatea bucală, dacă dispuneți de un astfel de dispozitiv. Acesta se folosește frecvent pentru a îndepărta particulele alimentare mai mari, pătrunse între dinți și restante în cavitatea bucală.

O dată pe săptămână, efectuați o profilaxie cu ajutorul preparatelor cu conținut de fluor. Această procedură va împiedica procesul de oxidare și va proteja smalțul dentar de eventuale leziuni carioase.

Folosirea flosei dentare în prezența brackeților

Curățirea dinților cu ajutorul flosei este opțională, însă nu mai puțin importantă decât periajul dentar. Nu sunteți sigur că veți reuși acest lucru cu succes? Noi însă suntem convinși de contrariul. Torul depinde de tehnica folosită.

Flosa dentară îndepărtează cu succes resturile alimentare din spațiile interdentare, iar brackeții nu împiedică nicidecum acest lucru. Ați putea folosi în acest scop o ață dentară, a cărei capete sunt fortificate, astfel încât să fie mai confortabil să o treceți după arcul dentar. A doua flosă poate fi utilizată nemijlocit pe suprafața dintelui, cu mișcări sus/jos. Este important doar să aveți grijă ca presiunea asupra arcului să nu fie prea puternică. La final e necesar să curățiți în totalitate zona din jurul ligaturii elastice. Iată în ce constă procesul de igienizare cu ajutorul flosei dentare.

Dacă totuși aveți unele dubii în ceea ce privește ața dentară și temeri că ați putea traumatiza gingia, puteți utiliza periuțe interdentare speciale. Acestea reprezintă a alternativă extraordinară a flosei, care vă va ajuta să curățiți spațiul dintre brackeți și arc.

Ne adresăm cu încredere specialistului - igienizarea profesională a cavității bucale

Utilizarea diferitor produse de îngrijire în condiții casnice e un plus, însă oare merită de riscat în toate cazurile? Dacă nu aveți încredere în propriile capacități, adresați-vă profesioniștilor, care vă pot ajuta.

Tratamentul la medicul ortodont nu constă doar în amplasarea brackeților, ci este un întreg complex de manopere, iar îngrijirea zilnică la domiciliu a brackeților nu e suficientă, deși bineînțeles este extrem de importantă. Ajutorul medicului specialist este, însă, indispensabilă, deoarece chiar și cea mai minuțioasă curățire în condiții casnice nu poate preveni 100% formarea plăcii bacteriene și a tartrului. Tocmai de aceea, se recomandă vizita regulată la medicul stomatolog pentru o igienizare profesională a cavității bucale.

Această procedură decurge în câteva etape:

La necesitate, în cazul dinților hiper-sensibili, poate fi efectuată o procedură auxiliară care constă în acoperirea suprafețelor dentare din jurul brackeților deja fixați. Această manoperă asigură protecția suplimentară contra bacteriilor patogene și previne apariția cariei dentare.