ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Mituri și curiozități despre brackeți

Există suficiente mituri despre brackeți, încă din momentul apariției acestora în practica medicală. Haideți să le analizăm împreună.

Mitul nr 1: Brackeții sunt necesari doar copiilor și li se pot fixa doar lor.
De fapt, fiecare al 5-lea pacient ortodontic este adult, iar expresia „mai bine mai târziu decât niciodată” își are locul foarte bine în acest caz.

Mitul nr 2: La tratamentul ortodontic se poate recurge doar în cazul problemelor avansate.
Doar medicul ortodont este capabil să stabilească gradul de evoluție a maladiilor, iar decizia finală este luată în baza unui examen complet.

Mitul nr 3: Medicul stomatolog promite îndreptarea dinților
În realitate, medicul stomatolog generalist se specializează pe tratamentul dinților și combaterea micilor defecte estetice. Însă, pentru a avea acces în domeniul ortodonției, sunt necesari 2-3 ani de studii specializate suplimentare, pe lângă studiile universitare de bază în stomatologie. Crearea unei ocluzii corecte nu este o sarcină atât de simplă, de aceea responsabil de acest lucru este anume medicul specialist - ortodontul.

Mitul nr 4: Tratamentul ortodontic este mai costisitor decât alte servicii stomatologice analogice
Acest aspect în sine este greșit abordat. Esența serviciilor stomatologice și a celor ortodontice este diferită. Medicul ortodont se specializează pe problemele cu privire la incongruența dinților și ocluzia incorectă, poziția incorectă a unuia sau a mai multor dinți, având experiență anume în acest domeniu, spre deosebire de un stomatolog generalist.

Mitul nr 5: Purtarea brackeților este dureroasă și durează un timp îndelungat - până la 2 ani
Ceea ce este sigur e faptul că este necesară o scurtă perioadă de timp pentru adaptarea la noile senzații, după fixarea brackeților. Însă după aceasta, ei devin practic neobservați pentru pacient. În unele cazuri, este necesară purtarea brackeților timp de câteva luni, în altele - câțiva ani.

Mitul nr 6: Aspectul inestetic al brackeților, care atrage atenția celor din jur asupra lor. Irelevanța și dificultățile purtării brackeților de către maturi, în special de persoanele implicate în activități profesionale serioase, cum ar fi întâlniri și discuții de afaceri etc
De fapt, în prezent brackeții pot fi confecționați din materiale diverse, datorită tehnologiilor avansate ce permit acest lucru. Există brackeți din ceramică, care sunt practic de neobservat, iar unele tipuri de brackeți pot fi fixați pe suprafețele interioare ale dinților, fiind astfel practic invizibili.