ENRORU
or. Chişinău,
st. G. Alexandrescu, 19/2
indicații rutiere
Ln-Vn: 10:00 - 19:00
Sm: 10:00 - 19:00
adresați o întrebare
+373 60 858555
+373 79 844400
comandă un apel
adresați o întrebare
Menu

Caria dentară

Ce cunoaștem noi despre caria dentară? Probabil faptul că aceasta apare cel mai frecvent la persoanele care consumă multe dulciuri și nu au grijă de igiena cavității bucale.

Cauzele enumerate mai sus (igiena incorectă a cavității bucale, consumul excesiv de de dulciuri) sunt de fapt „declanșatorii” principali ai cariei dentare.

Caria dentară constă în distrugerea stratului de minerale a smalțului dentar, care poate evolua până la distrugerea celorlalte părți ale dintelui până la nerv, în cazul în care nu se iau măsurile necesare la timp.

Dacă pe smalțul dintelui rămân resturi alimentare (în special dulciuri), aceasta poate duce la dezvoltarea bacteriilor în această zonă, deoarece resturile de mâncare reprezintă un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor. Bacteriile distrug smalțul dintelui, ceea ce duce la apariția așa-numitei „găuri” în dinte.

Această cavitate poate să nu provoace durere mult timp, însă dacă ați observat-o, este recomandat să vă adresați medicului pentru a o obtura la timp.

Netratarea la timp a cariei dentare poate duce la răspândirea infecției în straturile mai profunde ale dintelui (dentina, pulpa etc), iar aceasta poate provoca dureri mari. În plus, netratarea cariei dentare ar putea duce la pierderea dintelui. Din această cauză nu trebuie să aveți o atitudine superficială, neserioasă față de caria dentară.

Tratarea la timp a cariei dentare este rețeta de succes pentru dinți frumoși și sănătoși!

Cel mai frecvent caria apare încă din copilărie, la dinții deciduali, deoarece ei sunt mult mai firavi decît cei permanenți și pot fi mai ușor influențați de factorii negativi. De aceea părinții trebuie să acorde mai multă atenție îngrijirii dinților de lapte ai copiilor lor.

Mulți dintre copii nu știu cum să îngrijească corect dinții pentru a evita caria dentară, de aceea este bine în acest caz de condus copilul la un specialist, care îi va explica cum să curețe corect dinții, astfel încât să nu apară caria dentară.

În clinica stomatologică «Diplomat Med» este posibilă tratarea acestor defecte prin obturarea cavităților carioase cu ajutorul celor mai moderne materiale și practic fără dureri! Stomatologii noștri sunt specialiști de înaltă calificare, care vor efectua un tratament calitativ și o consultare detailată în privința igienei cavității bucale!